De Rotterdamse stichting Shadowview is gestart met het inzetten van drones bij het opsporen van stropers in het Kasungu Nationaal Park in Malawi. Shadowview werkt in dit gebied samen met de lokale ‘anti-poachingunits’. Met het inzetten van drones proberen zij uitroeiing van olifanten en andere grote beesten te voorkomen.

Controlepost

De drones worden bestuurd vanaf een controlepost op een berg in het park. Door middel van GPS signalen kunnen de drones stropers lokaliseren en de rangers waarschuwen. De rangers kunnen in actie komen om de stropers op te pakken. Berg_615Berg_615 Tijdens een eerste test was het al meteen raak. Een aantal stropers werden gelokaliseerd en de rangers positioneerde zich op een strategische loacatie om de stropers te onderscheppen. Helaas wisten de stropers via de grens met Zambia te ontsnappen.

Enthousiast

De Kansungu Nationaal Park rangers zijn zeer te spreken over de samenwerking met Shadowview. Het is de bedoeling dat de Malawische rangers in de toekomst de drones zelf leren besturen. Shadowview wil haar kennis overdragen zodat de rangers het park zelfstandig met behulp van drones kunnen beschermen.

Shadowview

Oud-activist van Sea Shepherd en politierechercheur Laurens de Groot is oprichter van Shadowview en is sinds 2011 bezig met zijn Shadowview-project. De drones worden al ingezet in onder meer Zuid-Afrika, Oeganda en Namibië. In de toekomst wil Shadowview hier nog Berneo en de Filippijnen aan toevoegen. Het Shadowview-project wordt financieel ondersteund door donaties en door het bedrijf Skycap dat ook opgericht is door Laurens de Groot. Skycap ontwikkelt en bouwt drones voor de commerciële markt en de overheid. [embed]

74758971[/embed]

0 Reacties

    Plaats een reactie