42% van de logistieke operatoren verwacht dat hun business plan in de toekomst de inzet van onbemande luchtvaarttuigen zal inhouden. Ook een derde van de expediteurs (36%) gelooft in de toekomst met drones als transportmiddel. Dit blijkt uit een enquête van het Britse National Aeronautical Centre, zo meldt Knack.be.

NAC

National Aeronautical Centre (NAC) is een centrum in Wales waar onbemande luchtvaarttuigen worden getest, zowel voor militaire als civiele doeleinden. NAC ondervroeg 60 vooraanstaande transport- en logistiekorganisaties over de toekomstige inzet van drones.

Binnen 15 jaar

Ruim veertig procent van de bedrijven gelooft dus dat drones opgenomen zullen worden in hun activiteiten. Meer nog: de meest van die bedrijven verwacht dat dat binnen de komende 15 jaar zal gebeuren. drones-transport-dronesdrones-transport-drones

Stijgende brandstofprijzen

De hoofdredenen die worden gegeven voor deze verwachting zijn te danken aan de stijgende brandstofprijzen en het groeiende internationale verkeer. UAV's (Unmanned Aerial Vehicles) zijn niet alleen de helicopterachtige drones die recent het nieuws haalden, maar kunnen ook heuse vrachtvliegtuigen zijn. De ondervraagde transporteurs vermoeden dat zij minder zullen verbruiken dan conventionele vliegtuigen, waar de vracht vaak als belly-lading wordt meegenomen.

Draagvermogen

Wel maken, de 'believers' zich zorgen om het draagvermogen van de UAV's om de concurrentie aan te gaan met de traditionele transportmiddelen.

0 Reacties

    Plaats een reactie