Google werkt al jaren samen met NASA, maar deze samenwerking lijkt te worden geïntensiveerd dankzij Google's geloof in onbemande luchtvoertuigen. Een onofficiële bron meldt dat beide organisaties zijn overeengekomen dat Google allerlei soorten voertuigen mag testen op het NASA Ames Research Center. Uit de overeenkomst blijkt dat Google niet alleen drones wilt gebruiken om pakketjes te bezorgen, maar denkt ook ooit onbemande luchtvoertuigen te kunnen inzetten voor personenvervoer. nasa-research-center.

Lange samenwerking

De samenwerking tussen ruimtereus NASA en internetgigant Google bestaat al jaren. In 2005 kwamen beide organisaties overeen een samenwerking aan te gaan vanwege het gemeenschappelijk verlangen naar een universum van informatie voor mensen over de hele wereld, blijkt uit dit NASA persbericht. Sindsdien maakt Google gebruik van de faciliteiten van het NASA Ames Research Center voor onderzoek en ontwikkeling. Zowel Google als het NASA Ames Research Center liggen in het hart van Silicon Valley in Californië.

Testen van onbemande voertuigen

In juni dit jaar is de samenwerking tussen Google en NASA uitgebreid met een overeenkomst waarin staat dat Google op afstand bestuurbare onbemande voertuigen mag testen op het terrein van NASA. Hieruit blijkt dat Google niet alleen haar zelfrijdende auto's mag testen, maar dus ook luchtvoertuigen.

Personenvervoer

De overeenkomst bevat een lijst met omschrijvingen van mogelijke luchtvoertuigen die mogelijk getest kunnen worden op het NASA onderzoekscentrum. De lijst lijkt net een verlanglijstje van een miljardair met omschrijvingen als "Air Taxis", "Hypersonic Jets", "Personal Vehicles" en "Aircraft share". Hieruit is te concluderen dat Google ook onderzoek doet naar de mogelijkheden van personenvervoer via drones. google-mountain-view-hoofdkantoor-californiegoogle-mountain-view-hoofdkantoor-californie Onlangs maakte Google aan het grote publiek bekend te werken aan drones voor bezorging van pakketten. Ook NASA verklaarde vorig week te werken aan een luchtverkeerssysteem voor drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie