De Universiteit van Michigan was van plan om met behulp van een drone de wedstrijdbal af te leveren bij aanvang van een football wedstrijd vandaag tegen de Universiteit van Utah. De Amerikaanse luchtvaartauthoriteit Federal Aviation Administration (FAA) verleent geen toestemming voor deze spectaculaire opening in het Michigan Stadium in Ann Arbor.

FAA

Toen de Amerikaanse luchtvaartauthoriteit lucht kreeg van de plannen voor deze openingsact, heeft de FAA direct een tijdelijk verbod ingesteld voor het vliegen met drones in de omgeving van het grootste college football-stadion in de Verenigde Staten.

Niet toegestaan

Ondanks het feit dat technologie-giganten als Google en Facebook bezig zijn met de ontwikkeling van drone-bezorgsystemen en duizenden Amerikanen een drone kopen, blijft de FAA op zijn hoede en staat momenteel enkel commerciële vluchten toe in de staat Alaska. Piloten die vliegen met hun drone voor recreationele doeleinden mogen wel vliegen in het Amerikaanse luchtruim zolang de veiligheidsregels in acht worden genomen.

Vermijd mensenmenigtes

Eén van de belangrijkste regels die een drone-piloot dient na te leven in de Verenigde Staten, is het uit de buurt blijven van mensen menigtes. In het geval van Michigan Stadium, ook wel Big House genoemd, is dit onmogelijk. Het enorme stadion biedt namelijk plaats aan zo'n 110 duizend football-fans. De bedoeling was een drone van SkySpecs LLC in te zetten tijdens de openingsceremonie van de college-footballwedstrijd in het Michigan Stadium in Ann Arbor. michigan-stadium-scorebordmichigan-stadium-scorebord

0 Reacties

    Plaats een reactie