De Consumer Electronics Association (CEA), organisator van de elektronica beurs CES, heeft aangekondigd dat drones vertegenwoordigd worden op de volgende CES beurs. Deze beurs vindt van 6 tot 9 januari aanstaande plaats in Las Vegas, Nevada. CES is de grootste beurs ter wereld op het gebied van technologische consumenten goederen.

6500 m2 voor drones

Er zal ongeveer 6500 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte gereserveerd worden voor drones, UAV’s en andere onbemande systemen die bestuurd worden door boordcomputers of op afstand vanaf de grond. Er zullen zo’n 16 high-end bedrijven te vinden zijn voor zowel consumenten drones als drones die met commerciële doeleinden geproduceerd worden.

Positieve verwachting

Volgens onderzoek van de CEA zal de wereldwijde markt voor de consumenten drones in 2015 zo’n 130 miljoen dollar bedragen. Een stijging van maar liefst 55 procent ten opzichte van 2014. Er wordt verwacht dat er in 2015 zo’n 400.000 drones over de toonbank gaan en dat de inkomsten uit drone verkoop in de komende 5 jaar makkelijk meer dan 1 miljard dollar kan zijn.

Exploitanten

De fabrikanten die vertegenwoordigd zijn op de CES in Las Vegas zijn onder andere: Air-Dog, Squadrone, Trace, DJI, iRobot, Trace, Torquing Group DBA ZANO, Ecovacs, EHang, Autel, Pelican Products en vele andere bekende merken. De CES is al meer dan 40 jaar dé plek waar de nieuwste innovaties en baanbrekende technologien worden geïntroduceerd op de markt. Het is dan ook het grootste hands-on evenement in zijn soort en is voorzien van alle aspecten uit de industrie. CES_615CES_615

1 Reacties

  1. Kevin

    Zo! Die beurs is druk bezocht! Ik zou er ook best graag heen willen, vind drones gewoon erg gaaf.

Plaats een reactie