De politie van Mumbai heeft deze week aangekondigd dat het vanaf heden verboden is om te vliegen met drones in de stadskern van de hoofdstad van India. Dit besluit werd voornamelijk genomen uit angst dat de onbemande luchtvoertuigen in handen van terroristen veranderen in mogelijke wapens.

Tijdelijk verbod

Aanvankelijk zou het drones-verbod gelden tot 9 september, de laatste dag van het Ganesh festival, maar afgelopen dinsdag besloot de politie van Mumbai dat het verbod voorlopig van kracht blijft totdat de Indiase regering officiële regels heeft opgesteld voor het gebruik van drones.

Mumbai Police

"We wilden niet dat drones gebruikt zouden worden tijdens Ganesh festival vanwege veiligheidsredenen", vertelde Rakesh Maria, commissaris van Mumbai Police, aan Mumbai Mirror. "Het verbod zal ook na het festival blijven gelden."

Drones

De politie van Mumbai laat het verbod in de stadskern van kracht uit angst van terroristische daden, maar ziet absoluut de positieve kanten van drones. In de afgelopen twee jaar zette de politie van Mumbai de onbemande luchtvoertuigen tijdens vijf gebeurtenissen in voor surveillance van mensenmassa's. Opmerkelijk is dat het verbod van kracht blijft uit angst voor terroristische aanslagen, maar dat de apparaten wel in de stad mogen worden verkocht. mumbai-india-landkaartmumbai-india-landkaart

0 Reacties

    Plaats een reactie