Natuurvereniging Namiro en de Partij voor de Dieren (PvdD) voelen weinig voor de inzet van drones boven de Brabantse Wal. Beide partijen zijn bang dat de drones de rust van de dieren in de natuurgebieden verstoren, meldt Bode.

Brabantse wal

De provincie Noord-Brabant kondigde eerder deze maand aan onbemande vliegtuigen in te zetten boven de Brabantse Wal om verdroging in het gebied in kaart te brengen. De Brabantse Wal is een natuurlandschap in West-Brabant, op de grens met Zeeland en Vlaanderen. De Brabantse Wal ligt in de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en een deel van Roosendaal en Steenbergen.

Vergunning

"Er mag niet zomaar boven de Brabantse Wal gevlogen worden. Daarvoor is een vergunning nodig inzake de Natuurbeschermingswet. De provincie zegt dat het de drones al actief inzet, maar hoe kan dat zonder vergunning", vraagt Jim de Blank, voorzitter van Namiro, zich af.

Vragen

Voor de PvdD is de inzet van de drones tegen verdroging aanleiding geweest om schriftelijke vragen te stellen aan Gedeputeerde Staten. De fractie wil weten hoe vaak en hoe lang er gevolgen wordt en of het geluid dat de drones produceren de aanwezige dieren in de natuurgebieden kan verstoren. Ook zet de PvdD vraagtekens bij de privacy, omdat de drones luchtfoto’s maken en die verstuurt naar een app. De provincie heeft de vragen van de PvdD in behandeling.

0 Reacties

    Plaats een reactie