3D Robotics heeft aangekondigd samen met chipfabrikant Intel te werken aan Edison, een nieuwe Micro-computer die de kracht heeft van een PC, maar het formaat van een postzegel en dit alles tegen een schappelijke prijs. Beide bedrijven hebben lange tijd intensief gewerkt aan Edison, want de combinatie van kracht en de betaalbare prijs biedt voor beide bedrijven veel nieuwe mogelijkheden.

Edison

Edison is vergelijkbaar met het type processor dat gebruikt wordt in Personal Computers. 3D Robotics is van plan de Edison te gebruiken in haar toekomstige serie drones en dat betekent dat deze serie drones een gigantische stap vooruit zal maken met betrekking tot on-board beeldverwerking. Ook kunnen nieuwe soorten sensoren worden gebruikt en hierdoor zal ook kunstmatige intelligentie weer naar een stap verder worden gebracht. "De techniek is nu hier", zegt Chris Anderson, mede-oprichter van 3D Robotics, "Nu is het zaak om te werken aan belangrijke en interessante toepassingen."3d-robotics-iris-edison-demo3d-robotics-iris-edison-demo

Auto-Follow

3D Robotics kondigde vorige week haar nieuwste drone aan: de IRIS+. De IRIS+ is de eerste consumenten-drone met een automatische volgfunctie. Het apparaat volgt een persoon op basis van de GPS-tracking van een mobiel apparaat zoals smartphone of tablet. Dankzij de extra kracht van Edison is 3D Robotics nu al in staat om een drone een persoon te laten volgen op basis van herkenning van de persoon in zijn omgeving.

Demonstratie

Dankzij de krachtige processor kan de drone iemand laten volgen zonder GPS-tracking. De drone kan zelf herkennen waar je bent en houdt ook de camera op je gericht. 3D Robotics demonstreerde deze techniek afgelopen dinsdag met behulp van een IRIS+ drone die was uitgebreid met de krachtige Edison.

Details Edison

De Intel Edison module maakt gebruik van een 22-nm Intel Atom SoC, voorheen Silvermont dat een dual core, dual threaded CPU op 500 MHz en een 32-bits Intel Quark processor 100 MHz MCU bevat. Edison ondersteunt 40 GPIO's en omvat 1 GB LPDDR3, 4 GB EMMC, dual-band Wi-Fi en Bluetooth Low Energy op een module ter grootte van een postzegel.

0 Reacties

    Plaats een reactie