CAAP, Civil Aviation Authority of the Philippines, wil niet alleen drone piloten certificeren, maar ook een verplichte registratie van alle onbemande vliegtuigen zelf. Uit angst voor het gebruik van drones voor terroristische doeleinden wil de Filipijnse luchtvaartautoriteit een drone-registratiesysteem in het leven roepen om zo hopelijk iedere drone in de Filipijnen in kaart te brengen.

Angst voor terreurdaden

CAAP ziet het aantal toepassingen voor het gebruik van drones toenemen en vind het toenemende aantal drones in de Filipijnen dan ook niet verwonderlijk. De verantwoordelijke voor het Filipijnse luchtruim ziet vooral een enorme dreiging wanneer deze nieuwe techniek in handen valt van mensen met kwade bedoelingen. "Plaats een bom op een UAV vliegtuig, vlieg een luchthaven of andere drukke plek in en de gevolgen zijn angstaanjagend.", aldus Rodante Joya, een gepensioneerd CAAP-brigadier.

Drone registratie

De Filipijnse luchtvaartautoriteit wil dat drone piloten over een certificering beschikken alvorens zij het luchtruim betreden met hun drones. Ook wil CAAP een certificering van de drone in een poging om alle drones in de Filipijnen te registreren. Naast de volledige omschrijving van het apparaat dient de gebruiker ook informatie te verschaffen waar en waarvoor het apparaat zal worden ingezet.

1 Reacties

  1. P.Zegers

    Even een vraagje. Ik heb een mavic 2 pro en wil graag weten wat ik nodig heb alvorens ik mijn drone mee neem naar manila toe .Zou er iemand zijn die hier iets meer over weet . Alvorens bedankt : Peter

Plaats een reactie