Volgens geruchten start Amazon in India met bezorging via drones. Vanaf oktober wil Amazon haar eerste testbestellingen per drone afleveren, meldt een anonieme bron.

India

De Amerikaanse retailgigant heeft gekozen voor India om te starten met de uitvoer van haar eerste testbestellingen, aangezien de strenge regelgeving in eigen land dit voorlopig niet mogelijk maakt. Amazon vroeg eerder dit jaar toestemming aan de FAA om te starten met de uitvoer van testvluchten, maar tot op heden is dit verzoek nog steeds in behandeling.

Geen grap

Eind vorig jaar kondigde Amazon haar innovatieve plannen van bezorging via drones aan en dit zorgde voor veel opschudding. Sommige denken dat het slechts een marketingstunt is, andere denken dat dit geen haalbare kaart is en toch lijkt Amazon ongestoord door te gaan en steeds dichter bij haar gestelde doel te komen. amazon-prime-air-drone-deliveryamazon-prime-air-drone-delivery

Amazon Prime Air

Voor Amazon Prime Air wordt gebruik gemaakt van een octocopter, een drone met 8 propellers. Amazon's drone weegt minder dan 25 kilogram en kan snelheden halen van 80 kilometer per uur. De octocopter kan een gewicht tot 2.26 kilogram dragen; dit staat gelijk aan 86% van de producten uit haar assortiment.

Razendsnelle bezorging via drones

Populaire artikelen zoals smartphones en boeken kunnen via Amazon Prime Air binnen een tijdsbestek van 90 minuten en 3 uur bezorgd worden. Deze nieuwe technologie brengt online winkelen naar een totaal nieuw niveau en hiermee zal Amazon haar concurrentie ver achterlaten.

Nog geen wetgeving

Amazon heeft gekozen voor India om te starten met de eerste testvluchten omdat de regelgeving in India dit simpelweg toelaat. De regering in India heeft nog niet gereageerd op de toenemende populariteit van drones.

Flipkart

Amazon heeft deze geruchten nog niet officieel erkend, maar als de wilde verhalen kloppen dat zal dit de retailer een enorme boost geven aan haar online positie in India. Amazon vecht momenteel met Flipkart voor de eerste plek van de Indiase markt. Bezorging via drones zal Amazon in India een aanzienlijke stijging in haar marktaandeel opleveren als alles volgens plan verloopt.

0 Reacties

    Plaats een reactie