Quiqui, een Amerikaanse startup in bezorging via drones, wil drugs te leveren aan inwoners van San Francisco met behulp van drones. Het bedrijf is momenteel aan het testen om een service te ontwikkelen om alle medicijnen - die verkrijgbaar zijn bij een normale apotheek - thuis te bezorgen via drones.

Vroeg stadium

Quiqui's drone-technologie is nog een vroeg prototype, maar oprichter Josh Ziering heeft ambities om het proces te verbeteren. "Je hebt hoofdpijn omdat je gisteravond weer te laat wakker bent gebleven en je hebt een Advil nodig", zegt Josh Ziering. "Open je telefoon, open onze applicatie en geef aan wat en waar je de medicijnen wilt laten bezorgen. De rest doen wij." Aldus Ziering verwacht Quiqui medicijnen binnen 12 minuten nadat ze zijn besteld te kunnen leveren aan mensen die in San Francisco Mission District wonen. Gebruikers ontvangen een melding krijgen wanneer hun bestelling arriveert.

Investeerders gezocht

De 28-jarige Ziering, naar eigen zegge een "luchtvaart fanaat", claimt al meer dan 600 gebruikers in het Mission District te hebben die zich voor de dienst hebben aangemeld. Het bedrijf is op zoek naar financierders om het bedrijf van de grond te krijgen. Dit revolutionaire plan in de wereld van bezorging per drone is niet nieuw. Amazon maakte haar plannen in december bekend rondom haar drone levering service genaamd 'Prime Air' die het mogelijk maakt om bestellingen razendsnel via het luchtruim thuis te bezorgen. Ziering wordt niet gefaseerd door plannen van Amazon. De ondernemer denkt dat zijn bedrijf sneller kan werken met meer flexibiliteit.

FAA

De enige die roet in het eten kan strooien is de Federal Aviation Administration. De FAA werkt momenteel aan beperkingen om commerciële drones te reguleren. Toch denkt Ziering dat de regelgeving geen belemmering is voor zijn service. Hij benadrukt door te gaan met ontwikkeling van zijn drone bezorgdienst. Het bedrijf is van plan om zijn eerste levering per drone te maken tegen het einde van de maand juli. QuiQui drug drone delivery serviceQuiQui drug drone delivery service

0 Reacties

    Plaats een reactie