Het is vanaf nu verboden om "een onbemand toestel te lanceren, te doen landen of te besturen boven het land en het water van een nationaal park". "We proberen vele activiteiten in onze parken toe te laten, omdat ze de ervaring van de bezoekers versterken", zegt Jonathan B. Jarvis van de NPS. "Maar we maken ons zorgen over de negatieve impact van onbemande toestellen in parken, dus we verbieden hun gebruik tot we het juiste beleid kunnen bepalen om het park te beschermen en alle bezoekers een rijke ervaring te kunnen bieden." De voorbije maanden zijn er in verschillende nationale parken een paar incidenten met drones geweest. Zo schrokken toeristen aan de Grand Canyon toen een toestel met veel lawaai over hun hoofden zoefde en vervolgens in de kloof neerstortte. Wie dat in de toekomst nog doet, zal een boete en een celstraf van zes maanden riskeren, aldus de NPS. Over het gebruik van drones in de rest van de VS is trouwens nog geen concrete consensus bereikt. En zo is ook de beslissing van de NPS maar van tijdelijke aard.

Dit gaan we missen

Waarom heb je een drone nodig in een nationaal park? De volgende beelden maken duidelijk wat we door deze wet zullen moeten missen. Een drone geraakt op plaatsen waar wij als bezoekers vaak geen voet kunnen zetten.

Grand Canyon

Glacier National Park

Sequoia National Park

ZION National Park

0 Reacties

    Plaats een reactie