Home / Forum / DJI / Phantom 3 advanced vs standaard en waar kopen
sinkewouter
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Aug 2016, 07:29

Phantom 3 advanced vs standaard en waar kopen

09 Aug 2016, 07:41

Goedemorgen allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum dus ik hoop dat ik mijn topic voldoende informatie meegeef en dit goed geplaatst heb, mocht dit niet het geval zijn dan hoor ik dat graag.

De laatste tijd zit ik steeds vaker naar drones te zoeken en te kijken. Een tijdje geleden heb ik een goedkope drone gekocht om wat te experimenteren. Nu wil ik graag een professioneler model wat normale/stabiele beelden kan maken. Met een minimale resolutie van 1080p maar mijn voorkeur gaat uit naar 1440p.

Al snel kwam ik uit bij de DJI Phantom 3 serie. Ik twijfel nog tussen de Standard en de Advanced. En hierover had ik een aantal vragen, ik hoop dat jullie me daarmee kunnen helpen.

- De range van de standaard, hierover hoor ik wisselde verhalen van 100 meter tot 1000 meter. En mensen die zelf de antennes van hun controller upgraden komen zelf tot 2000/2500 meter. Wat is jullie ervaring met de range ?

- Merk je dat de drone alleen maar GPS heeft en geen glonas ? Of is dit niet erg goed merkbaar ?

- Is het VPS systeem een grote verbetering bij het dicht over de grond vliegen ? ( bedoel: tussen de 1.0 en 5.0 meter.)

Ik denk dat ik meer naar de Advanced neig, maar dit kost wel erg veel geld. Zeker voor een student zoals ik.
Daarom heb ik zitten zoeken naar de goedkoopste te koop, al snel kwam ik uit bij amazon.de er zijn daar verschillende aanbieders, zie https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00WAGS478/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new.

De 1e verkoper in de lijst verzend niet buiten Duitsland maar nummer 2 en 3 wel. 2 (RC-Toy) bied voor 745 de Advanced aan terwijl die in Nederland 899 kost. Dit is toch een aardig verschil. Maar hoe zit dit met garantie kan ik aanspraak maken op garantie indien nodig ?
Of kan ik dan beter voor het product van amazon zelf kiezen en niet een 3e partij ? Zij zijn 3e in de lijst voor 777.

En klopt het dat ik geen import kosten en of extra BTW hoef te betalen omdat het vrij handelen is binnen de EU ? Niet dat de postbode onverwachts nog eens 100 euro wil hebben.

Hoop dat het een beetje duidelijk is,

Alvast bedankt,

Groet,

Wouter

dronepiloot
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Aug 2016, 09:28

Re: Phantom 3 advanced vs standaard en waar kopen

09 Aug 2016, 09:52

Hi Wouter,

Kijk ook eens naar de Phantom 3 4K, deze heeft een groter bereik (1,2 kilometer) dan de Standard, heeft Vision Positioning, ontvangt GPS en Glonas en een 4K camera net als de Professional. Ik vindt de remote beter omdat mijn iPad mini er in past, maar dat is een detail.

De Pro en Advanced hebben de Lightbridge techniek waardoor het bereik veel groter is, maar heb je dit ook nodig?

Ik heb de 4K bij http://www.toprc.nl te Uden gekocht. Omdat dit mijn eerste drone is ben ik naar de winkel gegaan i.p.v. online te bestellen. De 4K kost €699,- dus is hiermee €100,- duurder dan de Standaard, maar gezien de betere specs meer dan zeker de extra €100,- waard.

https://www.toprc.nl/dji-phantom-3-4k-drone-rtf.html

Succes!

Edit: Onderstaande website geeft aan dat de 4K geen Glonas heeft, dus eerlijk gezegd twijfel ik nu een beetje.

http://www.droneland.nl/nl/blogs/drone- ... gelijking/

sinkewouter
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Aug 2016, 07:29

Re: Phantom 3 advanced vs standaard en waar kopen

09 Aug 2016, 10:18

Ha bedankt voor je reactie,

Daar heb ik inderdaad over zitten te denken. Maar 4K heb ik weinig aan omdat de monitor van mijn pc een resolutie heeft van 3440*1440. Dus gebruiken kan ik dit niet op dit moment. Dus nodig is 4K niet.

De 4K heeft inderdaad geen Glonas volgens de DJI website. En of ik Lichtbridge ga gebruiken ? Misschien ik weet het niet, maar ik loop denk ik liever niet het risico dat ik de iets goedkopere koop en dat ik dan tegen limieten aan loop. Als ik kijk waarvoor ik hem wil gebruiken zit ik al snel aan de 500 meter makkelijk.

Edit: hier http://www.droneland.nl/nl/blogs/drone-vergelijkingen/dji-phantom-3-vergelijking/ lees ik dat de 4K een range heeft van 1200 meter FCC en 500 EC. En EC modus word in Europa gebruikt dus als ik het goed begrijpt is het 4K model gelimiteerd tot 500 meter.

Want als ik het goed heb gebruikt de 4K ook een WiFi signaal, hoe ervaar je dat ? Welk bereik heb je op een normale dag op het platteland ?

dronepiloot
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Aug 2016, 09:28

Re: Phantom 3 advanced vs standaard en waar kopen

09 Aug 2016, 13:19

Even voor de goede orde, ik heb mijn Phantom nu 3 dagen dus ik ben de definitie van een beginner :D

Er was de afgelopen dagen wat veel wind maar ik heb wel gevlogen, het verst was 180 meter en dan zie ik (dat kan geheel aan mij liggen) niet goed de drone meer. Die 180 meter is voor mij dus echt een heel eind weg (beginner!) ik was ook omgeven door bomen en wilde zeker niet crashen, ik heb simpelweg te weinig ervaring om met overtuiging te vliegen, maar oefening baart kunst zegt men. Ik ben dus aan het leren om te vliegen, video's komen later alhoewel ik al wel opnames heb gemaakt en op zich zijn de beelden zeer goed. Op relatief lage hoogte (50 meter) maak je al hele mooie plaatjes.

Ik denk niet dat ik meer dan 500 meter ver weg ga vliegen of het moet ergens zijn waar dit ook kan, laat staan buiten het bereik van de WiFi. In die zin, autonoom vliegen mag niet maar een programma als "Litchi" is wel heel interessant, hiermee kun je vooraf waypoints uitzetten die je drone dan vliegt. Deze waypoints kun je via je computer bepalen en worden in je drone geladen. Dan kun je buiten het bereik vliegen omdat de drone dan een vooraf vastgestelde route vliegt en zich daaraan houdt (heb ik begrepen).

Kijk maar eens hier https://flylitchi.com/hub klik linksboven op de wereldbol en je ziet een overzicht van de missies die mensen hebben gevlogen. Nogmaals, mag niet maar zeker mooie beelden, ook vanuit Nederland.

Om op je vraag terug te komen. Ik heb geen WiFi beperking kunnen ontdekken, dan zal ik naar een plek toe moeten waar dit kan. Ga ik ook zeker doen, maar eerst beter leren vliegen.

Als het bereik voor jou een voorwaarde is en de camera niet, dan lijkt mij de Advance een no-brainer. Mij lijkt meer dan 500 meter (in Nederland) en de "restricties" die wij hebben overkill. Maar nogmaals, ik heb tussen de 2 a 3 uur vlieguren erop zitten en ben dus absoluut geen expert.

dronefreek
Berichten: 9
Lid geworden op: 08 Aug 2016, 14:45

Re: Phantom 3 advanced vs standaard en waar kopen

09 Aug 2016, 13:48

Ik zou zeker voor de Advanced gaan. Die beschikt namelijk over DJI LightBridge. Deze technologie zit verwerkt in je remote controller en zorgt ervoor dat ook het videosignaal veel groter is. Dit is erg belangrijk voor als je op grote afstand gaat vliegen. Het signaal van de controller is prima voor een grote afstand, maar bij de standard en 4K verbind je met je telefoon via WiFi. Hierdoor heb je maar een beperkt video signaal. Hierin zit dus het verschil in bereik zoals je noemde.

De Advanced heeft dus LightBridge waardoor je het beeld van de camera op grote afstand kan bekijken in 720p kwaliteit.

Het VPS systeem gebruik je voornamelijk binnen. Dit is handig voor als je geen GPS aan hebt staan en je handmatig vliegt. Zo kan de drone op een bepaalde hoogte blijven hangen zonder dat je hier iets voor hoeft te doen met de controller.

Als je een drone wil kopen dan raad ik je zeker aan om hem gewoon in Nederland te kopen. Ook voor je garantie is dit een stuk makkelijker en ben je wat zekerder. Het is misschien wat duurder dan over de grens, maar het bespaart je veel geld wanneer je problemen hebt.

Voor DJI gelden volgens mij veel prijsafspraken qua verkoop, maar als je een beetje op internet kijkt zie je soms wel aanbieders die leuke sets aanbieden. Zo kan je bij http://www.droneshop.nl een set kopen met een koffer erbij. https://droneshop.nl/model/dji/phantom-3

sinkewouter
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 Aug 2016, 07:29

Re: Phantom 3 advanced vs standaard en waar kopen

09 Aug 2016, 14:53

Duidelijk dan gaat het de Advanced worden. Maar in Nederland bestellen zie ik niet echt zitten 899 is voor mij als student echt heel veel geld op dit moment. Toen ik eerst het idee had was mijn plan niet boven de 300 te komen. Toen zag ik de P3S en werd dit al verhoogd naar 600 en een paar dagen later praat ik over bedragen van 800 euro... :|

Nu wil ik alleen de drone zo goedkoop mogelijk halen, maar wel bij een normale winkel. En later kan ik gaan kijken naar koffers en extra batterijen etc.

En wat bedoel je precies dat het me geld bespaard als ik problemen heb ? Amazon betaalt de verzending van het pakket...

Edit: heb iemand gevonden die hem 2e hands aanbied (geseald) voor hetzelfde bedrag, hopelijk kan ik hem daar ophalen.

Terug naar “DJI”

[message]

Close